від 32 ₴/кг
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 800 грн
Гідрокарбонат натрію – це тверда сполука з формулою NaHCO3, кисла сіль вугільної кислоти і натрію. За звичайних умов виглядає як біла порошкоподібна маса, сформована дрібними кристалами, зі солонуватим мильним смаком. І такою ця речовина застосовується в різних галузях, напрямках життєдіяльності.
Отримання. Промисловий синтез здійснюють аміачно-хлоридним способом. Для цього в концентрований розчин натрієвої солі соляної кислоти, який насичений нітридом водню, вводять під тиском вуглекислий газ. З урахуванням того, що речовина малорозчинна в холодній воді, її вдається від’єднати від решти маси шляхом фільтрації. А отриманий розчин хлористого амонію, в свою чергу, знову ж використовується для виготовлення аміаку, який повторно спрямовується на виробництво.
Безпека. Натрій вуглекислий кислий належить до нетоксичних продуктів. Небезпеки пожежі і вибуху не несе. Однак при контакті зі слизовими оболонками здатний їх подразнювати. Якщо на постійній основі працювати в просторі, наповненому пилом цієї субстанції, не є винятком подразнення дихальних шляхів.
Зберігання. Зберігати цей реактив необхідно в добре закритій тарі, щоб унеможливити проникнення всередину вологи. Найкраще місце – сухе, віддалене від джерел вогню. Гарантійний термін зберігання становить 1 рік від дати виробництва. Термін придатності, загалом – без обмежень.
Застосування соди харчової (бікарбонату натрію)